Takarmányugar vetőmagkeverék

Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék
Takarmányugar vetőmagkeverék

Lucernás-füves kaszálókeverék.

15 kg-os zsákban szállítjuk.

Javasolt vetőmagdózis: 25-30 kg/ha. Ft/kg nettó ár.

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Termesztéstechnológia
Részletek

Az AKG programban támogatott kultúra, zöldugarként szálas pillangós takarmánynövénynek, illetve zöldugarnak is vethető. Előnyei:

  • A keverékből széna készítése egyszerűbb, mint a sima lucernából.
  • Átlagos évben három alkalommal kaszálható.
  • A nagy pillangós arány javítja a talajéletet, a fűfélék pedig a talajszerkezetet.
  • A pillangósok a füvek nitrogénellátását is biztosítják.
  • Növeli a biodiverzitást

Takarmányozási előnyök:

  • Könnyen termeszthető, olcsó takarmányt ad.
  • Kiegyensúlyozott energia- és fehérjetartalommal bír.

 

Adatok
Összetétel tömegarányban
  • Lucerna 40%
  • Angol perje 40%
  • Csomós ebír 20%
Cikkszám
UGAR15
Tömeg
1 kg
Min. rendelhető mennyiség
15 kg
Választható mennyiségek
15 kg, 30 kg, 45 kg, 60 kg, ...
Termesztéstechnológia
Mit? Hogyan?
Élőhely Célszerű problémás helyekre telepíteni (ahol domborzati vagy egyéb okok miatt az éven belüli többszörös szántóföldi művelés gondot jelent)
Vetés időpontja február-április ill. szeptember
Vetésmélység 0.5 – 1 cm
Vetőmagigény 25 -30 kg/ha
Betakarítás A vetés évében az első kaszálás vagy szárzúzás 8-10 cm-es tarlóval történjen; így az oldalhajtásokat növekedésre serkentjük. Későbbi kaszálásokkor is kerüljük a „borotválást”; 4-5 cm-es tarló mindenképp szükséges.
Növényvédelem Biodiverzitás szegélyeken vegyszeres gyomirtást nem alkalmazhatunk!
Egyéb Száraz évjáratú telepítéskor mechanikai gyomirtási céllal az első kaszálás helyett mindenképpen szárzúzás szükséges! A parlagfüves állományt július 1. előtt mindenképpen kaszálni vagy zúzni kell!