Wilma takarmányrepce vetőmag

Wilma takarmányrepce vetőmag
Wilma takarmányrepce vetőmag
Wilma takarmányrepce vetőmag
Wilma takarmányrepce vetőmag
Wilma takarmányrepce vetőmag
Wilma takarmányrepce vetőmag

Áttelelő  takarmányrepce,ősszel és tavasszal is legeltethető, vagy betakarítható.

25 kg-os zsákban szállítjuk.

Javasolt vetőmagdózis: 8-10 kg.

21 250 Ft
Egységár: 850 Ft/kg
zsák
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Előnyei
Termesztéstechnológia
Részletek

Hozamok, beltartalom

  • teljes szárazanyag-hozam: 5,2 t/ha
  • emészthetőség: 91%
  • fehérje tartalom: 11-15%/kg sz.a.
  • energia tartalom: 3,4-4,8 MJ/kg sz.a.
  • szár-levél arány (1= kevés levél): 2
Adatok
Cikkszám
WILMA25
Tömeg
25 kg/zsák
Előnyei
  • könnyen kel és gyorsan fejlődik
  • rendkívül hidegtűrő
  • dús lombozatot fejleszt, így teljes egészében lelegeltethető
  • nagyon könnyen emészthető
Termesztéstechnológia
Vetés időpontja július közepétől szeptember végéig
Vetőmagnorma  

 

tiszta kultúra esetén 8-10 kg/ha.

  • 7 kg WILMA repce + 70 kg zab
  • 4 kg WILMA repce + 10 kg bükköny + 60 kg zab
  • 5 kg WILMA repce + 10 kg alternatív olaszperje

 

Vetés módja

A talaj nedvességtartalékának minél hatékonyabb kihasználása érdekében az előző kultúra lekerülése után a lehető leghamarabb vessük el. Átlagos körülmények között a kultivátorral végzett tarlóhántás elegendő ahhoz, hogy a repce gyökere növekedés közben ne ütközzön akadályba. Kertszerűen elmunkált magágyat igényel. Vetéskor ügyeljünk a vetőgép helyes beállítására, több fajta használata esetén pedig a megfelelő keverésre.
Vetésmélység: max. 1,5 cm. Vetés után hengerezéssel zárjuk le a magágyat.

Tápanyagigény

Talajvizsgálattal és a talaj kationkötő képessége alapján határozzuk meg a szükséges tápanyagokat, azok mennyiségét és a kijuttatás optimális időpontját.

Betakarítás

Az első kaszálásra szeptember eleje előtti vetés esetén 75-80 nappal a vetés után, szeptember közepe és október eleje közötti vetés esetén tél végén (februárban) kerülhet sor.